У сучасних центрах професійно-технічної освіти ДСЗУ тернополяни можуть навчатися за більш як 300-ма професіями та напрямками

20.08.2020, 15:02
777 Переглядів
На сьогодні в системі державної служби зайнятості діють 11 центрів професійно-технічної освіти (у Львівській, Рівненській, Івано-Франківській, Дніпропетровській, Донецькій, Луганській, Одеській, Сумській, Харківській, Полтавській та Херсонській областях), де жителі Тернопільщини можуть здобути фах та підвищити кваліфікацію за більш як 300-ми напрямками та професіями сфер будівництва, послуг, промисловості, ІТ-технологій, сільського господарства, транспорту і зв’язку, народних промислів тощо. Це спеціалізовані заклади освіти європейського рівня для навчання дорослого населення, які здійснюють курсове та індивідуальне навчання, у тому числі дистанційно; мають потужну сучасну матеріально-технічну базу з найновішим обладнанням і технікою, у тому числі закордонного виробництва. У разі потреби, є місця для комфортного проживання на час навчання.
Так, у січні-липні 2020 року в Рівненському, Львівському, Івано-Франківському ЦПТО пройшли підготовку 343 краян, з яких 2 – демобілізовані учасники АТО та 9 осіб з інвалідністю. Цьогоріч, у зв’язку із карантинними заходами, 26 безробітних навчалися онлайн з проходженням практики на місцевих підприємствах. Вони здобували професії: оператор котельні, перукар, продавець продовольчих товарів, швачка; проходили курси з дотримання вимог виробничої санітарії, гігієни та охорони праці на підприємствах, у тому числі в умовах карантину; вчилися основам підприємництва. 335 – завершили навчання, з них 94% працевлаштовані.
«Зауважу, що базою згаданих закладів освіти можуть скористатися і роботодавці для професійного навчання чи підвищення кваліфікації своїх працівників на платній основі. А для безробітних, які зареєстровані в державній службі зайнятості, навчання безоплатне – за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття», – повідомив директор Тернопільського обласного центру зайнятості Василь Олещук.
Отож, якщо ви бажаєте здобути професію чи підвищити кваліфікацію у центрах професійно-технічної освіти держаної служби зайнятості, зверніться у місцевий підрозділ служби зайнятості Тернопільщини або у відділ організації профнавчання Тернопільського обласного центру зайнятості за тел. (0352) 52-55-57.
20.08.2020, 03:02
777 Переглядів