В ОТГ Тернопільщини проходять інформаційно-роз’яснювальні зустрічі з питань децентралізації та особливостей виборчого процесу

21.10.2020, 11:31
274 Переглядів

Організовано такі заходи у 15 областях країни з ініціативи Координатора проєктів ОБСЄ в Україні. Їх учасниками є активні виборці та члени виборчих комісій.

Цього тижня зустрічі відбулися в кількох населених пунктах Білецької, Великоберезовицької, Тернопільської та Байковецької ОТГ.

Кваліфіковані тренери з питань виборів та децентралізації – представники обласної організації Комітету виборців України – розповіли присутнім про нововведення у Виборчому кодексі України, зокрема, про виборчі системи та процедуру голосування, про правила ведення агітації, а також про зв’язок виборців із депутатами після їх обрання, про повноваження органів місцевого самоврядування, про новий адміністративно-територіальний устрій тощо.

Зустрічі відбулися в рамках проєкту «Сприяння належному врядуванню в місцевих громадах як складової реформи децентралізації», в якому бенефіціаром є Міністерство розвитку громад та територій України.

21.10.2020, 11:31
274 Переглядів