Відновлювальна енергетика для журналістів

26.07.2021, 08:17
248 Переглядів

Вінницький пресклуб підготував посібник «Відновлювані джерела енергії: серія освітніх вебінарів  для журналістів», який створено за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках Проєкту енергетичної безпеки.

ЗМІ формують суспільну думку про всі сфери нашого життя через контент, який готують і яким діляться із своїми читачами. Якою є, і якою буде ця думка, залежить від того, наскільки обізнаними у питаннях відновлюваних джерел енергії є і можуть стати самі журналісти. А також від того, наскільки просто й доступно вони зможуть пояснити процеси, які відбуваються в українській енергетиці загалом та у сфері ВДЕ зокрема. Від рівня обізнаності громадськості про реформування українського сектору ВДЕ значною мірою залежатиме подальший розвиток ВДЕ зокрема та енергетики країни в цілому. Сформована громадська думка допомагає вимагати відповідних дій від тих, хто ухвалює рішення.

«Про те, які перспективи відкриває ВДЕ для країни та її громадян, починаючи зі створених робочих місць, сплачених податків, які йдуть у бюджет країни та громад, і закінчуючи тим, що кожен може використовувати ВДЕ для власних потреб, cформувати власну та докладати до формування колективної екологічної свідомості – сподіваємось, саме про це отримаємо більше  матеріалів у медіа за результатами роботи журналістів із нашим посібником», – йдеться у вступному слову до посібника.

Посібник тут –посібник

26.07.2021, 08:17
248 Переглядів