Євген Клименко: «Більшість моїх картин – із снів»

16.08.2021, 12:53
613 Переглядів

  У Тернопільській галереї сучасного мистецтва “Na пошті” експонується персональна виставка молодого київського митця Євгена Клименка.  В експозиції представлено нову серію «Видіння», що складається з майже трьох десятків картин 27-річного художника.

   «Коли ми говоримо про сучасне мистецтво, то одразу на думку спадають дивовижні інсталяції та щось незрозуміле, але  Євген Клименко зруйнував цей стереотип, – каже кураторка виставки Марічка Юрчак.  – Тут ми бачимо приклад справжнього дивовижного живопису, який є одним із найкращих зразків українського мистецтва». Роботи художника виконані  абсолютно різними техніками – за допомогою масла, графіки та поєднанням акрилу із масляною пастеллю. За словами самого митця, він почав працювати над експериментальними проектами за допомогою цифрової техніки. «Майже всі мої роботи виконані з голови, більшість – із снів, – розповідає Євген Клименко. – В уяві все крутиться, а руки творять самі. Дуже люблю малювати статуру, а також людні місця: кав’ярні, бари. Порівнюю себе із радіо, адже ловлю те, що перше спадає на думку, і це відтворюю. Іноді дивлюсь на свою картину і не можу зрозуміти, як я це зробив. Потрібно відчувати себе, свою підсвідомість, та слухати, що говорить вам Всесвіт. Митець не повинен писати для когось, він має робити те, що вважає за потрібне, те, що йому каже творити душа».

 Переглянути картини  художника можна у Тернопільській галереї сучасного мистецтва Na пошті (вулиця Коперника, 4) до 20 серпня.

Довідково:

 Євген Клименко народився в Дніпрі 25 серпня 1994 року. Переїхав у Київ, де і зараз проживає. Закінчив Дніпропетровський театрально-художній коледж за спеціальністю «Станковий живопис». Пізніше навчався у Харківській державній академії дизайну і мистецтв та у Національній Академії образотворчого мистецтва і архітектури.

На фото – Євген Клименко та його картини

Олена Чепіль

16.08.2021, 12:53
613 Переглядів