Знайомтеся: волонтери Молодіжної міської ради Теребовлі

08.06.2022, 17:26
1224 Переглядів

З першого дня війни в Теребовлі на Тернопільщині розпочалась масштабна волонтерська діяльність. І одними з перших, хто організував надання допомоги Збройним силам України (а згодом  –  і вимушеним переселенцям), стали члени теребовлянської Молодіжної міської ради, хлопці та дівчата віком від тринадцяти до двадцяти двох років. Вони без вагань вирішили робити все можливе для тих, хто захищає нашу країну. 

   Насамперед юні волонтери оголосили про збір продуктів, теплого одягу, засобів гігієни, медикаментів та інструментів. Небайдужі мешканці міста та навколишніх сіл одразу почали приносити всі необхідні речі в пункти збору. Гуманітарну допомогу також передавали з Німеччини та Польщі, відтак вона розподілялася і доставлялася потребуючим. “Зараз потреби військовослужбовців стали меншими, тож ми акцентували зусилля на зборі речей для вимушено переміщених осіб,” – каже голова Молодіжної міської ради Теребовлі Лілія Соха. – Нещодавно був відкритий також збір необхідного – це в основному одяг, іграшки, книжки – для дитячого будинку у місті Дніпро, де зараз перебуває багато дітей з Донецької та Луганської областей».

   Переселенці можуть приходити до облаштованого волонтерами центру надання гуманітарної допомоги та отримати речі, які їм потрібні (зараз це переважно одяг та взуття). Крім цього вони можуть отримати там консультацію з будь-якого питання, яке їх цікавить. Вирішуються і питання корисного дозвілля. Так перед Великоднем,  спільно з місцевим Музеєм-майстернею, було організовано майстер-клас, де навчали писанкарству переселенців та всіх охочих мешканців міста.

   Теребовлянська Молодіжна міська рада буде продовжувати свою волонтерську діяльність задля нашої перемоги, аж поки вона не настане. Волонтери працюють з понеділка по п’ятницю з  9:00 до 17:00. Інформацію про наступний збір гуманітарної допомоги можна буде побачити на сторінках організації у соцмережах.

Юлія Сорока

На фото – волонтери з Молодіжної міської ради Теребовлі

 

 

08.06.2022, 05:26
1224 Переглядів