Романтичні та бешкетні: журналістська етнофотосесія у «Спадку» (фото)

12.01.2018, 11:50
476 Переглядів

Незвичний подарунок отримали журналісти у час різдвяно-новорічних свят – можливість припасувати до себе старовинні строї в Етногалереї  «Спадок» родини Демкур. На кілька годин представники  мас-медіа забули про буденні справи, заряджаючись позитивом серед унікальних старожитностей та рідкісних артефактів.Перевтілюватися у колоритних чи то гуцулок  та гуцулів, чи то в автентичних мешканців  Борщівщини, Поділля, Полтавщини допомагала працівниця Етногалереї Тетяна Фарина. Вона ретельно підбирала кожен елемент – вбрання, головний убір та прикраси. Журналістки  були подивовані тим, скільки способів зав’язування хусток та наміток насправді існує.

«Етногалерея «Спадок» приймала особливих гостей – представників засобів масовоі інформаціі з персональною фотосесією. Настрій в усіх був неймовірний. Це відчувалося в усьому – в атмосфері, яка панувала, у захопленні, яке випромінювалося, у перевтіленні, яке дивувало навіть самих журналісток. Дякую усім засобам масовоі інформаціі за плідну співпрацю в популяризації культурної спадщини Украіни», – сказав засновник та власник етногалереї  Тарас Демкура.

Фотохудожник Тарас Хлібович намагався зловити кожен момент фотосесії. І навіть спонтанні інтерпретації  журналістів… «Було бомбезно і класно. Підзарядили нас на довший час! Дякуємо за ідею колезі Яніні Чайківській!», -так прокоментували фотосесію її учасники.

Наприкінці року Етногалерея «Спадок» родини Демкур відзначила перший рік діяльності. Тут зібрано кілька тисяч рідкісних старовинних артефактів,  серед яких понад 300 вишиванок та сотня рушників із різних етнічних регіонів України, козацькі ікони, оригінальні керамічні вироби, рідкісні документи воїнів УПА. Власники Етногалереї  Ірина і Тарас Демкури, відомі підприємці та меценати,  збирали старожитності протягом 20 років. А згодом вирішили – цей спадок поколінь повинні побачити якомога більше людей.

 

12.01.2018, 11:50
476 Переглядів