Тернопільські журналісти віддали шану пам’яті колегам, які загинули під час виконання професійних обов’язків

16.09.2017, 21:47
305 Переглядів

За традицією 16 вересня, у день зникнення українського журналіста Георгія Гонгадзе, біля монументу Незалежності представники мас медіа Тернополя запалили свічки пам’яті та склали спільну молитву за тими колегами, хто загинув, виконуючи професійні обов’язки.

« Справа честі кожного з нам пам’ятати про тих колег, хто був справжнім журналістом, чесно та безкомпромісно виконував свої обов’язки і за це поплатився життям, -зазначила заступник голови Тернопільського прес-клубу Тетяна Тарасенко. – З часу загибелі Георгія Гонгадзе минуло 17 років, та досі не названі замовники убивства. І, на жаль,  журналісти й надалі гинуть. Згадаймо і Павла Шеремета, якого не стало трохи більше року тому.   Міжнародні експерти одностайні у тому, що в Україні не створені належні умови для захисту журналістів. Адже не є секретом, що на представників мас медіа чиниться  тиск  і через незручні запитання, і через викриття корупційних схем тощо».

За словами керівника сектору комунікації головного управління Національної поліції в Тернопільській області Сергія Крети, злочини проти журналістів чи перешкоджання журналістській діяльності на особливому контролі поліції. На щастя, трагічних випадків не було. Однак, зареєстровано кілька злочинів, які стосувалися крадіжок. Приміром, обкрадання офісу Укрінформу у Тернополі. Цей злочин розкритий.

Нагадаємо, засновник Інтернет-видання «Українська правда» Георгій Гонгадзе зник 16 вересня 2000 року. У листопаді цього ж року було виявлено обезголовлене тіло, яке, за словами експертів, могло належати журналістові. А 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля в Києві загинув  український журналіст Павло Шеремет.

16.09.2017, 09:47
305 Переглядів