Кандидат на посаду міського голови Тернополя використовує факт створення нової поліції для своєї агітації

05.10.2015, 08:37
357 Переглядів

Громадянська мережа ОПОРА вже повідомляла про використання зображення поліцейських на рекламних матеріалах політичної партії «БПП «Солідарність» у Одесі та Миколаєві. В Тернополі кандидат у мери від цієї ж політичної сили, використовує факт створення нової поліції у місті для своєї агітації. Спостерігач Громадянської мережі ОПОРА повідомив, що в одному із супермаркетів м. Тернополя по вул. 15 квітня, при вході та виході, розміщено рекламний плакат Ігоря Вонса, на якому зазначено: «з 14 жовтня в Тернополі нова поліція», також зображено емблему Національної поліції України.
Зазначимо, що 14 жовтня в Тернополі стартує набір в патрульну поліцію. ОПОРА, ще раз нагадує, що відповідно до ст. 10 Закону України «Про Національну поліцію» від 02 липня 2015 р., поліція є політично нейтральною, і відповідно до частини 2, цієї ж статті, у своїй діяльності є незалежною від рішень, заяв чи позицій політичних партій та громадських об’єднань.
Варто додати, що на жодних агітаційних матеріалах не було вказано вихідних даних, як того вимагає ч.2 ст. 56 Закону України «Про місцеві вибори», тобто має бути вказано відомості про замовника та установу, що здійснила друк, тираж, інформацію про осіб відповідальних за випуск.
Також аналогічні матеріали, із зображенням Ігоря Вонса, було зафіксовано в газетах міста та області («Нова Тернопільська газета», «Газета номер один», «У кожен дім» «Свобода») які, на нашу думку, мають ознаки прихованої реклами, і суперечать ч.3 ст.9 Закону України «Про рекламу», яка говорить, що інформаційний чи редакційний матеріал, в якому привертається увага до конкретної особи та який формує або підтримує обізнаність та інтерес читачів щодо цієї особи, є рекламою і має бути вміщений під рубрикою «Реклама» чи «На правах реклами». Потрібно зазначити, що Ігоря Вонса було зареєстровано як кандидата на посаду міського голови Тернополя від партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», згідно рішення Тернопільської міської виборчої комісії, ще 01 жовтня 2015 р.

I_Vons2

Ігор Процик координатор виборчих програм Громадянської мережі ОПОРА в Тернопільській області.

 

05.10.2015, 08:37
357 Переглядів