Виявлено партію бюджетників і стандартників

07.10.2012, 13:39
99 Переглядів

У виборах-2012 беруть участь представники 87 партій, при цьому за списками – тільки 22. За даними газети «Дзеркало тижня», ознаки технічних мають не менш як 40 партій. Як зазначає видання, ще близько п’яти партій можна назвати індивідуально-технічними – вони «ведуть» кількох, а то й одного більш-менш відомого кандидата-мажоритарника або є суто регіональними (в сенсі географії) проектами.
Нагадаємо, деякі технічні партії нарівні з парламентськими при жеребкуванні у ЦВК отримали квоту на присутність у всіх 225 ОВК. Причому за квотним принципом їм дісталися і по 12-13 посад голів комісій, їхніх заступників і секретарів. Наприклад, Християнсько-демократична партія України (створена 20 років тому нинішнім регіоналом Віталієм Журавським): списку немає, три мажоритарники – 218 членів ОВК. Всеукраїнське політоб’єднання «Єдина родина» («партія Ржавського») виставила єдиного кандидата – підприємця з Євпаторії – і забезпечила собі «гілку» в 212 членів окружкомів. Партія «Молодь до влади»: один мажоритарник – лідер партії – забезпечив 223 члени ОВК. При цьому видання виявило партію, список якої представлено великою кількістю бюджетників – це партія «Зелена планета» (при жеребкуванні ця партія отримала 225 членів ОВК). Її очолює голова Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергій Орєхов. «Там же його перший заступник Соколова та ще півтора десятка співробітників і керівників з центрального апарату та регіональних управлінь Держспоживінспекції України», – зазначає видання.

«Орєхов родом із Макіївки, і представників цього знакового для Криму міста в списку також знаходимо. Але головна наша знахідка в іншому. У структурі відомства є держпідприємства й різні серйозні інституції, працівники яких, включаючи гендиректорів та їхніх заступників, масово не тільки вступили до партії, а й були удостоєні масового представництва в її виборчому списку. Більше за інших ідеями «Зеленої планети» перейнялися співробітники ДП «Укрметртестстандарт». У списку партії з 225 осіб присутні 86 співробітників цього держпідприємства», – пише газета. Крім того, у списку є 40 співробітників різного рангу та посад із «Українського науково-дослідного і навчального центру проблем стандартизації, сертифікації та якості». Нагадаємо, при жеребкуванні в ЦВК партія «УДАР Віталія Кличка» і ВО «Свобода» не отримали в ОВК жодного місця.

07.10.2012, 01:39
99 Переглядів