В Українському домі «Перемога» – дідухи та шопки

11.01.2013, 18:41
395 Переглядів

Виставка різдвяних дідухів та шопок діятиме в Українському домі «Перемога» до 20 січня. На ній представлені вироби майстрів та школярів з усієї області. Є в експозиції і роботи Тернопільського обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, серед яких – найвищий в Україні восьмиметровий дідух. Натхненником створення цього різдвяного атрибуту є народний майстер України, керівник гуртків Центру Ярослав Осадца. Допомагали йому у створенні цього дива вихованці та педагоги еколого-натуралістичного центру. Розмістити дідуха-велетня в усій красі у приміщенні неможливо – склепіння не настільки високі, тому він представлений у двох частинах – кожна по 4 метри. Вихованці Центру виготовили й ряд інших оригінальних дідухів та різдвяну композицію «Українське село зустрічає Різдво».
На виставці можна побачити, наскільки оригінальним та цікавим можна створити найважливіший атрибут різдвяно-новорічних празників – дідуха. Діти відтворили власне бачення символа зимових свят.
Представлені на виставці і різдвяні шопки, виготовлені учнями, мистецькими шкільними гуртками, майстрами народної творчості з багатьох районів та міст Тернопільщини.

11.01.2013, 06:41
395 Переглядів