Дедлайн 23 вересня: тренінг “Журналістські розслідування у медичній сфері”

20.09.2018, 08:19
122 Переглядів

У тренінгу з проведення журналістських розслідувань у медичній сфері можуть взяти участь журналісти-розслідувачі з усіх видів медіа в усіх регіонах України. Триденний тренінг відбудеться 6-8 жовтня 2018 року, організатор триденного тренінгу – ГО «Інститут розвитку регіональної преси».

Що отримають учасники за результатами участі у цьому тренінгу:

  • дізнаються основні напрямки реформування української медицини;
  • отримають інформацію про корупційно вразливі сфери сучасної системи охорони
    здоров’я;
  • ознайомляться з основними медичними реєстрами, базами даних та профільними
    виданнями;
  • отримають практичні навички щодо робити з основними медичними реєстрами та
    базами даних;
  • отримають роз’яснення ключових юридичних та етичних аспектів роботи під час
    проведення журналістського розслідування на медичну тематику;
  • сформують та опрацюють список потенційних тем для розслідувань у медичній
    сфері.

Тренери та спікери:

Марія Землянська – журналістка-розслідувачка. На даний момент працює у бюро журналістських розслідувань «Свідомо» та співпрацює з телепрограмою «Наші гроші з Денисом Бігусом». У минулому – журналістка проекту «Слідство.інфо». У 2018 році відзначена премією «Честь професії» у номінації «Зарядись проти корупції» з матеріалом «Справа честі».

Зоряна Черненко – доцент Національного університету «Києво-Могилянська академія», докторка правових наук, головна експертка медичної групи Реанімаційного Пакету Реформ, експертка Центру підтримки реформ при Кабінеті Міністрів України.

Юлія Костюк – журналістка сайту «Наші гроші», економіст за освітою – навчалась у «Львівській політехніці» та «Гірничо-металургійній академії ім. С. Сташиця» у Кракові (Польща). У 2016 році почала займатись розслідувальною журналістикою на сайті «Наші гроші. Львів».

Дмитро Шерембей – голова координаційної ради БО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ/СНІД».

Людмила Солоп – юрист, фахівець із медичного права.

Участь у тренінгу є безкоштовною. Учасникам з інших міст пропонується проживання в готелі та компенсація вартості проїзду. Для участі у тренінгу необхідно заповнити та надіслати анкету-заявку до 23 вересня 2018 року (23.59). Заявку можна заповнити ТУТ.

Група учасників (14 осіб) тренінгу формується на конкурсній основі. Результат відбору ІРРП повідомить 28 вересня 2018 року.

Учасники тренінгу зобов’язуються бути присутніми 6-8 жовтня 2018 року (субота-понеділок) та брати активну участь у всіх навчальних заходах.

Проект реалізовується в рамках Антикорупційної ініціативи ЄС в Україні (EU Anti-Corruption Initiative) – найбільшої програми підтримки з боку ЄС в сфері боротьби з корупцією. Її імплементацією займається Данська агенція з міжнародного розвитку (DANIDA).

20.09.2018, 08:19
122 Переглядів