Долучитися до контролю за виконанням бюджетних програм стало простіше

18.03.2019, 14:54
135 Переглядів

   У Тернопільському прес-клубі відбувся захід з метою інформування жителів міста про те, як вони можуть долучитися до контролю за  виконанням бюджетних програм. Результати аналізу двох таких – присвячених розвитку туризму  та діяльності управління стратегічного розвитку міськради –  презентував «Центр громадського моніторингу та аналітики». Як розповів юрист організації Максим Макар, під час даного дослідження було використано 3 групи індикаторів, а саме – показники якості планування, виконання та звітності. Джерелами ж для отримання відповідної інформації слугували відповіді міської влади на інформаційні запити, опитування головного розпорядника бюджетних коштів та жителів громади, а також аналіз інформації на сайті Тернопільської міськради.

   Дослідження показало, що в середньому Тернопіль виконує бюджетні програми на 75% і за градацією оцінювання займає середній рівень. Також, відповідно до здійсненого моніторингу, було розроблено систему рекомендацій для покращення виконання таких програм. Зокрема, рекомендовано при формуванні бюджетних запитів та програм залучати позабюджетні кошти, проводити та публікувати проміжні оцінки виконання показників якості та ефективності бюджетної програми після закінчення другого кварталу та додати до посадових обов’язків одного з працівників міськради зобов’язання щодо моніторингу виконання індикаторів бюджетних програм.

«У 2019 році плануємо провести більш обширний та грунтовний аналіз бюджетних програм, а також доопрацювати методологію аналізу» — зазначив Максим Макар.

    Слід зауважити, що представлена методологія є універсальною і може використовуватись всіма містами. Детально ознайомитися з методологією дослідження якості бюджетних програм можна за посиланням

https://drive.google.com/file/d/1OQFYc2stlyaKnIDWopqgvAM2m9wlBhd4/view.

   Презентація відбулася  в рамках проекту, який виконує Інститут висвітлення війни та миру (IWPR) за підтримки МЗС Королівства Норвегії.

 

18.03.2019, 02:54
135 Переглядів