Заява Ван Ромпея і Баррозу щодо парламентських виборів в Україні

27.10.2014, 19:05
8600 Переглядів

Спільна заява Президента Європейської Ради Германа Ван Ромпея та Президента Європейської Комісії Жозе Мануела Баррозу з приводу парламентських виборів в Україні: ЄС вітає проведення учора парламентських виборів в Україні. Ми взяли до відома попередні оцінки волевиявлення від ОБСЄ/БДІПЛ; експерти організації відзначили важливий крок у бажанні України консолідувати демократичні вибори у відповідності до міжнародних зобов’язань країни. Це було перемогою українського народу і демократії. Електоральний мандат, наданий українським народом, має бути реалізовано.
Ми очікуємо на швидке формування нового уряду. Ґрунтуючись на результатах цих виборів, необхідно шукати широкий національний консенсус з метою інтенсифікації таких вкрай потрібних політичних та економічних реформ в Україні. Активізація процесу реформ, включаючи започаткування вседержавного національного діалогу, буде надважливою задля політичної асоціації та економічної інтеграції України з ЄС, а також для консолідації єдності та внутрішньої згуртованості України. Ми очікуємо на тісну співпрацю з новою Верховною Радою і майбутнім новим урядом для допомоги у цих зусиллях.
Ми нагадуємо про важливість проведення дочасних місцевих виборів на Донбасі, які відбудуться пізніше, у рамках українського законодавства. Також важливо, аби вони слугували меті з деескалації ситуації в регіоні та зосереджувалися на проведенні реформ за допомогою всеохопного діалогу між українським урядом та демократично обраними представниками.

27.10.2014, 07:05
8600 Переглядів