Надзвичайна ситуація – Тернопілля у полоні зими

18.12.2012, 00:04
135 Переглядів

Еменесники Тернопільщини мають чим гордитися. У страшну заметіль вони доправили до лікарні новонароджену дівчинку та її 18-річну маму. І це врятувало життя обом. Про це під час засідання Тернопільського прес-клубу повідомив начальник територіального управління МНС у Тернопільській області Євген Лукавий. Він зазначив, що окрім проблем на дорогах, були й інші складні випадки. «Були виклики на пожежі, а найбільше було викликів на допомогу хворим людям. За останні дві доби було близько двох десятків випадків, коли наші автомобілі довозили до місця хворих, або забирали лікарів лікарень чи швидкої медичної допомоги на допомогу людям. Наприклад, у Козівському районі до породіллі довезли лікаря, жінка, слава Богу, народила, забрали її з дитинкою, але чотири години везли їх цими заметами, аби добратися до районної лікарні». Головний еменесник також повідомив, що завдяки оперативній допомозі вдалося посприяти двох чотиримісячним малюкам, які захворіли та доправити лікаря із необхідними ліками хворій дитині.

А нині в області уже не віхолить, зате на деяких напрямках дороги й далі є небезпечними. Особливі проблеми створюють вантажівки, кажуть працівники ДАІ. «У першу чергу ми інформуємо водіїв про погодні умови та проводимо такі заходи, як обмеження руху. Через великогабаритні автомобілі виникає багато проблем, бо не усі вони обладнані ланцюгами на колесах, які б забезпечили нормальне щеплення з дорогою. І коли їх повідомляють, що там є затор, немає проїзду, деякі водії не розуміють, продовжують рух, створюють чергові затори. А ще – перешкоджають для техніки, яка розчищає дорогу», – повідомив начальник сектору профілактичної роботи управління ДАІ в області Микола Лецкалюк.

Начальник управління з надзвичайних ситуацій Тернопільської обласної державної адміністрації Василь Майка зазначив, що для подолання лиха відгукнулися військові частини із сусідніх областей, які надали військову техніку та допомагали витягувати авто чи прокладати дорогу до віддалених сіл. «У час негоди без електропостачання опинилося майже 150 населених пунктів області. Люди працювали протягом ночі, незважаючи навіть на небезпеку. На ранок 17 грудня без електроенергії залишилося лише 48 сіл області. Ситуація під контролем – це повинні знати жителі Тернопілля», – наголосив  Василь Майка.

Рятувальники подякували мешканцям, які без будь-яких вказівок, за покликом совісті та розуміння складних обставин, виносили і продукти харчування, і одяг тим, хто потрапив у сніговий полон.

18.12.2012, 12:04
135 Переглядів