Олексій Кайда: «Якщо вимоги не будуть виконані, то ми почнемо процедуру імпічменту Президента, відставки уряду та розпуску Верховної Ради»

25.11.2013, 11:32
131 Переглядів

Наш сайт продовжує надавати слово відомим політикам з приводу того, що відбувається в Україні у зв`язку з прийняттям урядом рішення про призупинення євроінтеграційних процесів. Наразі свою позицію висловлює народний депутат від Тернопільщини, свободівець Олексій Кайда: – Почнемо з того, що сталося, а сталася зрада національних інтересів України. І відповідати за неї мають персонально Прем`єр-міністр Азаров і Президент Віктор Янукович, якщо він не відмінить розпорядження Уряду про призупинення євроінтеграції. В нашій державі є ухвалений і діючий Закон про засади її зовнішньої і внутрішньої політики, в якому чітко визначено європейський вектор розвитку України. Тому своїм ганебним розпорядженням Азаров перевищив надані йому службові повноваження, за що повинен не тільки бути усунутий з посади, а ще й понести кримінальну відповідальність за порушення Закону України і зраду національних інтересів. До речі, чомусь досі не оприлюднено офіційну позицію Президента України. Відтак перша вимога, яку повинен поставити перед владою весь український народ, це усунення Миколи Азарова з посади і відправка його уряду у відставку. Також має відбутися позачергова сесія Верховної Ради. Депутати від опозиції вже зібрали потрібну кількість голосів за проведення такої сесії на цьому тижні. І на ній повинні бути ухвалені всі закони, необхідні для підписання угоди про Асоціацію з ЄС на саміті у Вільнюсі. Насамперед – закон, який дасть змогу Юлії Тимошенко виїхати за кордон на лікування та закон про прокуратуру в другому читанні. Відтак Президент Янукович зобов’язаний підписати угоду про асоціацію на саміті у Вільнюсі. Причому не чекати, ухвалить чи не ухвалить таку угоду європейська сторона, а просити, щоб вона підписала цей важливий документ.
Що стосується реакції суспільства на всю цю антиєвропейську вакханалію, то її чітко показали багатотисячні мітинги в столиці і по всій Україні. Координаторами всіх цих заходів є три опозиційні сили – «Свобода», « Батьківщина» і «УДАР». Ми підготували спільну резолюцію, яка була озвучена на мітингах і всенародних віче. І якщо викладені там вимоги не будуть виконані, то ми будемо починати процедуру імпічменту Президента, відставки уряду та розпуску Верховної Ради.

25.11.2013, 11:32
131 Переглядів