Переселенці інтегруються у тернопільські громади 

18.04.2016, 14:13
258 Переглядів

І свідченням того є створення громадської організації внутрішньо переміщених осіб «Наше майбутнє». Про це під час круглого столу, організованого Тернопільським прес-клубом та присвяченого проблемам переселенців, розповіла голова цієї організації Юлія Білецька. «Наше об’єднання тільки створилося, – зазначила вона. – На Тернопільщині це перша громадська організація внутрішньо переміщених осіб. Найголовніше наше завдання – згуртувати переселенців та допомагати вирішувати їм їхні проблеми».

Активісти планують сформувати реєстр таких осіб,  комунікувати з ними, зібрати інформацію про їхні потреби, надавати гуманітарну, юридичну та психологічну допомогу, а також створити єдиний інформаційний простір в Інтернеті.  Юлія Білецька стверджує, що організація хоче  тісно співпрацювати з державними органами та громадськими організаціями області, засобами масової інформації і буде вдячна за допомогу у реалізації планів. Її телефон – 096-181-16-86.

Ще один переселенець з Донеччини – Євген Хлебніков – активно інтегрується у життя тернопільської спільноти. Він зараз проживає у селі Вертелка Зборівського району та переймається екологічними проблемами. «Відпочиваючи з сином у ліску біля села, побачив,  скільки сміття там є, особливо пластику, – розповів Євген. –  Власне тоді я задумався над тим, як впровадити в життя ідею голландського інженера з переробки пластику на корисні домашні речі – плафони, ручки, вазони тощо».

Євген налаштований уже найближчим часом активно взятися до реалізації задуму, а свій проект назвав «Дорогоцінний пластик».

Круглий стіл відбувся у рамках реалізації проекту «Створення на базі Тернопільського прес-клубу комунікаційного майданчика для покращення адаптації та соціалізації внутрішньо переміщених осіб в місцевих громадах» за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні.

18.04.2016, 02:13
258 Переглядів