Спроба номер 4. Бюджет так і не прийнято. Може, у Книгу рекордів?..

12.02.2013, 19:12
135 Переглядів

Лише 48 депутатів Тернопільської обласної ради сьогодні прийшли на друге пленарне засідання 45 сесії. У черговий, четвертий, раз у сесійній залі немає кворуму – потрібен 61 депутат. Згідно із даними реєстрації депутатів за системою «Віче», від «Нашої України» були присутні 1 із 7, від «Блоку Литвина» 3 із 5, від ВО «Свобода» – 12 із 34, від «Єдиного центру» – 13 із 17, від Партії регіонів – 13 із 14, від УНП – 5 із 11, був присутнім один позафракційний депутат. Нескладні математичні дії підтверджують – сесія не могла б відбутися.
Головне питання пленарного засідання – прийняття обласного бюджету-2013. Тернопільщина є єдиною областю, де це питання зависло у повітрі, і це також може ввійти у Книгу рекордів України, яку так щедро поповнювала наша область у минулому та цьому роках найрізноманітнішими рекордами.
Після показу результатів реєстрації, представники депутатських фракцій зібралися на перемовини. Але і це не змінило ситуацію – депутатів не побільшало.
Перший заступник голови обласної ради Сергій Тарашевський, який наразі є першою особою в обласній раді, заявив, що нинішня ситуація підтверджує одну тезу – в обласній раді триває боротьба за владу.
– Йде боротьба за кількість депутатів та, головне, за голову Тернопільської обласної ради. Тим часом, кожне неправочинне пленарне засідання обходиться у немалі кошти обласному бюджету – близько 10 тисяч гривень. А тепер про моральний аспект. На президії обласної ради усі фракції прийняли пропозицію ВО «Свобода» провести пленарне засідання 12 лютого. Але третина усіх депутатів цієї політичної сили так і не з»явилася виконувати свої депутатські обов»язки», – зазначив Сергій Тарашевський.
Регіонали назвали дії трьох політичних сил безвідповідальними і такими, що перешкоджають нормальному соціальному та економічному розвитку Тернопільщини. «Неприйняття бюджету- 2013 – це безвідповідальний крок. Населення чекає на створення центрів екстерної медичної допомоги, на кошти чекають бюджетні організації. Без затвердження обласного бюджету їх вирішити неможливо. Поставте на важелі дві речі – введення нових депутатів та здоров`я людей…Що важливіше?, – зазначив представник ПР.
На брифінгу представники трьох політичних сил – ВО «Свобода», УНП, «Нашої України» та один позафракційний депутат пояснили, чому не відбувається сесія. «Ми переконані, – сказали вони, – що бюджет потрібно приймати тоді, коли склад обласної ради відображатиме настрої мешканців області, а не забаганки обласної адміністрації і Партії регіонів. Тобто, обласна рада запрацює, коли будуть введені депутати, які б мали уже понад 2 роки повноцінно виконувати свої обов`язки. І лише введенням депутатів до сесійної зали ми зможемо виконувати ті доручення, які нам доручає виборець. Патріотичні сили краю об’єдналися у захисті законності та інтересів громади краю».
Нагадаємо, 11 лютого ЦВК розглянула питання щодо діяльності територіальної виборчої комісії, що працювала на дочасних виборах у 2009 році, і визнала її дії такими, що порушують законодавство та Конституцію України. ЦВК розпустила ТВК та оголосила про створення нового складу комісії, яка зобов`язана до 18 лютого здійснити процедуру введення 19 депутатів до обласної ради.

Про наступну дату проведення пленарного засідання буде повідомлено додатково.

12.02.2013, 07:12
135 Переглядів