Тернопільських журналістів запрошують 20 жовтня на семінар у Львів

17.10.2014, 15:49
165 Переглядів

Семінар «Висвітлення виборчого процесу засобами масової інформації та захист права на приватність».Спільний семінар Ради Європи, Комісії з журналістської етики та Інституту розвитку регіональної преси для журналістів з питань, що стосуються висвітлення приватного життя у ЗМІ відповідно до міжнародних стандартів діяльності ЗМІ та Рекомендацій щодо захисту права на повагу до приватного життя у роботі ЗМІ (2012).

Рада Європи у співпраці з Комісією з журналістської етики та Інститутом розвитку регіональної пресипроводить тематичний семінар для журналістів на тему «Висвітлення виборчого процесу засобами масової інформації та захист права на приватність», який  відбудеться 20 жовтня 2014 року в м. Львові.

Семінар проводиться в рамках спільного проекту між Європейським Союзом та Радою Європи в Україні«Посилення інформаційного Суспільства в Україні», метою якого є зміцнення захисту прав людини та основоположних свобод шляхом забезпечення: більшої свободи, різноманітності та плюралізму в ЗМІ;  відкритого, всебічного, сталого та орієнтованого на громадян підходу до Інтернету на засадах прав людини; ефективної системи захисту громадян з огляду на право на приватне життя і право на контроль над власними персональними даними.

Навчальна програма семінару буде включати:

10.00  – 10.15 – Вступне слово. Знайомство, з’ясування очікувань та проблем, які виникають у діяльності журналістів та ЗМІ під час висвітлення виборчого процесу, а також при збиранні та поширенні інформації, яка стосується приватного життя публічних осіб.

10.15-11.00 – Міжнародні стандарти права на інформацію та права на захист приватності. Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист

11.00-11.45 – Що таке суспільний інтерес та його вплив на межі захисту приватного життя публічних осібЛюдмила Опришко, адвокат, медіа-юрист.

11.45 – 12.00 – Перерва на каву

12.00 – 13.00 – Законодавство України про захист персональних даних та про право на доступ до публічної інформації.  Людмила Опришко, адвокат, медіа-юрист.

13.00 – 14.00 – Обід

14.00 – 14.50 – Інформація про кандидатів в народні депутати: яка інформація є відкритою та повинна надаватись на запит про інформаціюЛюдмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист

14.50 – 15.30 – Судова практика у справах про захист права на публічну інформацію та у справах про захист права на приватністьЛюдмила Опришко, адвокат, медіа-юрист.

15.30.-15.45 – Перерва на каву

15.45 – 17.00 – Рекомендації щодо висвітлення виборів засобами масової інформації та захисту права на приватне життя (підготовлені експертами Ради Європи та українськими медіа-юристами у 2012 році). Людмила Панкратова, адвокат, медіа-юрист

До участі в семінарі запрошуються журналісти з різних областей України, які зацікавлені в глибшому вивчені зазначених вище стандартів  та в подальшому активному використанні їх у своїй повсякденній професійній діяльності.

Максимальна кількість відібраних кандидатів не перевищуватиме 30 осіб.   

Для участі в семінарі необхідно заповнити аплікаційну форму  до 18:00 18 жовтня 2014.

РЕЄСТРАЦІЯ

Погодження кандидатур для участі у семінарі здійснюватиме Офіс Ради Європи в Україні, про що відповідних осіб буде повідомлено. Просимо подавати заявки оперативно, не чекаючи на кінцеву дату – відбір буде проходити по мірі подання заявок.

Умови участі

Участь у семінарі безкоштовна, Офіс Ради Європи в Україні покриває витрати на проїзд (купе/плацкарт) регіональним учасникам, проживання у готелі (максимально 2 доби) та харчування в день заходу.

17.10.2014, 03:49
165 Переглядів