Тернопільські лікарні отримають гуманітарну допомогу від Німецького Червоного Хреста

10.10.2012, 10:12
339 Переглядів

Про це під час засідання Тернопільського прес-клубу розповіли голова обласної організації ВО «Свобода» Олексій Кайда та уповноважений Німецького Червоного Хреста Юрій Дар. Олексій Кайда повідомив, що медична галузь наразі перебуває у скрутному фінансовому становищі. Приміром, коштів на зарплати працівникам медичних установ вистачає лише до кінця жовтня. А надходять вони із державного бюджету. «На сьогодні медичній галузі області уже бракує близько 70 мільйонів гривень. В уряді кажуть, що коштів немає, але при цьому виділяють додаткових 90 мільйонів на лікарню в Феофанії, де оздоровлюються народні депутати. Зрозуміло, що з таким фінансуванням медичним закладам області бракує дуже багато – і ліків, і нормального сучасного обладнання тощо. На щастя, існують організації, які допомагають нам виходити із цієї катастрофічної ситуації у медичній галузі», – зазначив Олексій Кайда.
Юрій Дар розповів, що перемовини про надання гуманітарної допомоги медичним закладам Тернопілля велися уже давно. «Ця допомога, що надійшла, є результатом тривалої співпраці між Олексієм Кайдою та Німецьким Червоним Хрестом. Поки що це перший вантаж, у майбутньому співпраця триватиме, про що уже підписаний меморандум», – додав Юрій Дар.
Отримана допомога – а це електронні вушні термометри, інвалідні візки, ліжка для обстеження пацієнтів, механічні ліжка з тумбочкою і матрацом, гідравлічні лікарняні ліжка з тумбочкою і матрацом, операційні пересувні столи, ліжка механічні з аксесуарами для підлітків, ультразвуковий апарат, негатоскопи – уже передана трьом тернопільським лікарням.

10.10.2012, 10:12
339 Переглядів