У Тернополі сприяють переселенцям

23.09.2016, 19:17
245 Переглядів

Представництво Європейського Союзу в Україні ще наприкінці минулого року виділило кошти для підтримки переселенців із зони АТО та Криму у Тернополі. Це стало можливим  завдяки спільному грантовому проекту місцевої влади та громадських організацій. За словами заступника міського голови Івана Хімейчука, за ці кошти у Тернополі 25 переселенців пройшли навчання у бізнес-школі, успішно реалізували 7 бізнес-ідей. Приміром, переселенці відкрили кафе кримськотатарської та української кухні, ветеринаону клініку, магазин дитячого одягу, шиномонтаж тощо. Завдяки коштам, що надійшли від Представництва ЄС було створено п’ять додаткових груп у дитячих садках.

«А зараз неподалік парку «Топільче» будується коворкінг-центр – офіс, у якому зможуть працювати одночасно до 50 осіб. У першу чергу він створюється для підтримки переселенців. У приміщенні буде усе необхідне для офісної роботи – ксерокс, принтер, комп’ютери, Інтернет тощо», – додає Іван Хімейчук.

Загалом у коворкінг-центрі буде повністю обладнано 11 робочих місць з комп’ютерами, хоч там можна буде використовувати для роботи і власні технічні пристрої. Там зможуть працювати ті переселенці, які створили власний бізнес –  їм не потрібно буде орендувати приміщення.

Споруда перебуватиме у власності Тернопільської міської ради, а адмініструвати роботу коворкінг-центру буде львівська громадська організація «Західноукраїнський ресурсний центр», яка є партнером ЄС у цьому проекті.

1-23

23.09.2016, 07:17
245 Переглядів