У школах Тернополя вивчатимуть медіаграмотність

15.08.2018, 12:01
233 Переглядів

З нового навчального року у школах Дніпра, Маруіполя, Тернополя та Чернігова почнуть викладати предмети з елементами інформаційно-медійної грамотності. Про це повідомляє Media Sapiens. У лютому Лілія Гриневич презентувала програму “Вивчай та розрізняй”. Міністр наголосила, що медіаграмотність має пронизувати різні шкільні дисципліни. Поки це – пілотний проект, у якому беруть участь ЗОШ, кілька ліцеїв та спеціалізованих шкіл, що мають не менше двох паралелей 8-9 класів. Вчителі обраних навчальних закладів вже пройшли базовий тренінг з медіаграмотності.

Наприкінці літа вчителі пройдуть ще один тренінг, де їм запропонують нові матеріали для уроків та нову методику.

Відтак,у першому семестрі зміняться навчальні матеріали з української мови та літератури (8 клас), історії (8 клас) та мистецтва (9 клас).

У змінених програмах будуть впроваджені такі елементи медіаграмотності: методи критичного аналізу; інструменти верифікації інформації; використання медіадискурсу як предмету аналізу для різних дисциплін.

Приміром, на заняттях із мистецтва вчителі навчать учнів опановувати програму з перевірки фотографій, пошуку в соціальних мережах. На уроках до теми “Телебачення” розглядатимуть роль інвесторів, значення реклами, державне фінансування, поняття цільової аудиторії.

Коли проект закінчиться, експерти оцінять якість проведеної роботи, виміряють успішність учителів та їхніх учнів. У майбутньому проект планують розширити.

 

15.08.2018, 12:01
233 Переглядів