Чи легко громаді робити зміни – дискутували у Тернополі

15.04.2019, 15:08
115 Переглядів

Про ті реформи, які реалізовує у “файному місті” Коаліція 29-ти громадських організацій “Тернопільський центр реформ”, про перші її успішні кроки та труднощі співпраці з органами місцевого самоврядування, дізналися присутні на форумі “МИ – рефорМИ!” 12 квітня. Тут відбулася не лише презентація позитивних змін та прикладів адвокації у Тернополі, Кропивницькому, Чугуєві, а й жвава дискусія про можливість діалогу між владою та громадою.
Гості форуму «Ми – реформи!» – представники 15 локальних коаліцій по Україні, які сприяють імплементації та моніторингу впровадження реформ на місцях. Автори найуспішніших історій адвокації національних та місцевих реформ на локальному рівні, зокрема в Кропивницькому та Чугуєві, розкрили алгоритми і «кейси», які вже успішно працюють у їхніх містах.

Також на форумі були присутні експерти загальнонаціональних реформ, представник територіального управління НАБУ та міжнародні організації. Вони ділилися досвідом, відповідали на масу запитань і презентували свою роботу, актуальні конкурси для неурядових організацій, органів місцевого самоврядування.

У рамках форуму “МИ – рефорМИ!” 13 квітня було також проведено симуляційну гру «Державотворення на Марсі». Деталі: https://www.facebook.com/events/1203840739774250/

Форум “МИ – реформи!” організувала Коаліція громадських організацій «Тернопільський центр реформ» в рамках Програми сприяння громадській активності «Долучайся!», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та здійснюється Pact в Україні.

15.04.2019, 03:08
115 Переглядів