15 січня об 11:00 у прес-клубі говоритимуть про важливі зміни у географічних зазначеннях

14.01.2020, 15:12
203 Переглядів

 В середу, 15 січня, об 11.00 у Тернопільському прес-клубі ( вул. Качали,3) розпочнеться пресконференція, присвячена географічним зазначенням – іноземним, від використання яких українські виробники мусять відмовитися, та українським, які будуть зареєстровані. Приміром, усім відомі коньяк і шампанське, пармезан і фета. Але мало хто знає, що всі перелічені назви є географічними зазначеннями, і тому ці напої та продукти можуть вироблятися лише на чітко визначеній території з дотриманням встановлених вимог. Це означає, що українські виробники змушені відмовитися від використання цих та багатьох інших іноземних географічних зазначень, які Україна зобов’язалася охороняти на своїй території, підписавши Угоду про асоціацію з ЄС.

Крім того, з 1 січня цього року набрала чинності нова редакція рамкового закону про географічні зазначення, узгоджена з законодавством Європейського Союзу. Про суть законодавчих змін та переваги розвитку системи географічних зазначень для виробників, споживачів і територій, а також про перспективи українських географічних зазначень і почують журналісти під час заходу.

Гість прес-клубуІван Гайванович, національний експерт з маркетингу і комунікацій проекту ЄС «Підтримка розвитку системи географічних зазначень в Україні»

14.01.2020, 03:12
203 Переглядів