21 вересня о 12:00 у прес-клубі розкажуть “Яка ціна держави для тернополян?”

20.09.2018, 07:27
102 Переглядів

21 вересня о 12:00 у Тернопільському прес-клубі (вул. Качали, 3) відбудеться прес-конференція, на якій представлять результати експертного дослідження “Рахунок від держави для тернополян ”. Під час прес-конференції експерти розкажуть скільки сплачує кожен тернополянин за послуги держави у вигляді податків, яку частину реального доходу громадянина складають податки та як розподіляються сплачені кошти. Також представлять результати всеукраїнського опитування, яке показує чи розуміють тернополяни, скільки податків вони сплачують державі та на що йдуть ці кошти.
Спікери заходу: Віталій Шабунін, голова правління ГО “Центр протидії корупції”;
Микола Малуха, експерт ГО “Центр соціально-економічних досліджень – CASE Україна;
Наталя Лещенко, економіст ГО “Центр соціально-економічних досліджень – CASE Україна”.

Після прес-конференції учасникам запропонують відвідати місце проведення виставки. На бульварі Тараса Шевченка встановлять тематичну експозицію: два куба (2х2х2 м), на яких за допомогою інфографіки пояснюється наповнення держбюджету та розподіл податків тернополян. Окрім загальної інформації про податки одна зі сторін міститиме інформацію про корупційну справу, яку розслідує НАБУ і те, як масштаби вкрадених у ній грошей співвідносяться із податками тернополян. На другому кубі будуть вказані дані безпосередньо по Тернопільській області, що базуються на середній заробітній платі та видаткам області. Для того, щоб відвідувачі експозиції змогли уявити, скільки податків вони сплачують і як у грошовому вимірі виглядає корупція, на виставці встановлять п’ять мішків з грошима з відповідним описом.

Також працюватиме інформаційний намет з активістами, які пропонуватимуть перехожим порахувати через сайт cost.ua скільки вони сплачують податків відповідно до їх заробітної плати та на які послуги держави розподіляються ці кошти. Тернопіль  – третє місто з 15-ти у регіональному турі “Ціна держави”, організованому ГО “Центр соціально-економічних досліджень – CASE Україна” спільно з ГО “Центр протидії корупції”.

Метою проекту “Ціна держави” є підвищення розуміння серед громадян, що за всі послуги держави вони вже сплатили і що їх податки є основним джерелом наповнення державного та місцевого бюджетів, а також активізація громадян до контролю цих грошей. Важливим є поширення месседжу, що корупційний злочин, мета якого привласнення бюджетних коштів, це замах на власні гроші громадян, які вони чесно сплатили через свої податки.

20.09.2018, 07:27
102 Переглядів