27 грудня о 14:00 у прес-клубі йтиметься про захист прав переселенців на Тернопільщині під час війни

26.12.2022, 13:45
1561 Переглядів

У вівторок, 27 грудня, о 14.00 у Тернопільському прес-клубі (вул.Качали,3) відбудеться пресконференція на тему  “Захист прав внутрішньо переміщених осіб: 2022 рік. Нові виклики — нові рішення”. Журналісти дізнаються про те, як держава захищає права ВПО в умовах активної фази бойових дій в Тернопільській області та про діяльність Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної правової допомоги.

   Відтак буде презентовано посібник, що його підготували для переселенців фахівці Благодійного фонду «Стабілізейшен Суппорт Сервісез». Проаналізувавши понад 80 нормативно-правових актів, вони склали на їх основі методичні рекомендації, що простою мовою трактують складні державні послуги та процедури їхнього отримання. Збірка включає розширену інформацію про послуги та механізми надання допомоги в контексті сьогодення, а саме в умовах карантину та воєнного стану. Це, зокрема, питання призначення соціальних виплат, житла, надання публічних послуг та спеціальних статусів, права дітей, виплати пенсіонерам тощо.

Гості прес-клубу:

Олег Воронка – заступник директора департаменту соціального захисту населення Тернопільської обласної військової адміністрації;

Ірина Ясінська – фахівчиня Тернопільського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги;

Яна Шкуратова –  регіональна координаторка в Тернопільській області БО «БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез»;

Віталій Гірняк – регіональний юрист  БО «БФ «Стабілізейшен Суппорт Сервісез»

26.12.2022, 01:45
1561 Переглядів