А у вас уже є патріотична сумочка?

24.07.2022, 07:48
1267 Переглядів

У Музеї-майстерні міста Теребовля з’явилася нова колекція екосумок, авторками яких є Лілія Соха та Христина Гайдан.

«Після початку війни, коли усі почали займатися волонтерством, ми зрозуміли, що теж мусимо якісно тримати культурний тил і бути максимально корисними для країни. Оскільки великого бізнесу, який би давав можливість перерахувати на допомогу ЗСУ десятки тисяч гривень, у нас нема, то вирішили дивувати людей чимось цікавим, творчим, патріотичним і корисним водночас», – розповідає Лілія Соха.

   Створювати екосумки з патріотичними малюнками ручної роботи запропонувала наукова співробітниця Музею-майстерні Христина Гайдан. Авторки кажуть, що їх розмальовування – процес особливий, бо під час нього отримуєш задоволення від кожного мазка пензликом, бо переносиш на тканину українські квіти, блакитно-жовті барви та слова, що чіпляють за живе, і наче вкладаєш у кожну сумочку жменьку власної любові.

   Перші такі сумки було виставлено на благодійному аукціоні. Побачивши, що на них є великий попит, майстрині почали створювати нові малюнки. Ціна однієї –  250 гривень, а кожен, хто придбав, отримує листівку з авторським малюнком та віршем. Половину із усіх зібраних коштів передадуть на потреби Збройних Сил України.

Юля Сорока

Фото з архіву Теребовлянського Музею-майстерні

 

24.07.2022, 07:48
1267 Переглядів