Активісти навчаться “вакцинувати” жителів новостворених громад від байдужості

09.12.2020, 15:51
1709 Переглядів

 17 грудня у Тернополі  – хоча усі основні заходи проходитимуть одночасно в 25-ти регіонах України – відбудеться IX всеукраїнський Форум розвитку громадянського суспільства “Імунітет до ілюзій”. А вчора у Тернопільському прес-клубі презентували програму цього заходу.

Пресконференція розпочалася прямим включенням з Києва, до журналістів звернувся виконавчий директор Ініціативного центру сприяння активності та розвитку громадського почину «Єднання» Володимир Шейгус ( саме ця організація проводить Форум впродовж ось уже 9-ти років). Він нагадав про те, що таке громадянське суспільство, в чому його сила і яким воно є в сучасному світі і в нашій державі, коротко означив його проблеми та шляхи їх вирішення, а також коротко розповів про сам майбутній захід. «Форум розвитку громадянського суспільства – це найбільша національна платформа для навчання, спілкування та обміну досвідом. Найрізноманітніші заходи Форуму збирають понад 2000 учасників. Завдяки можливості долучитися до трансляцій на платформі https://forum.ednannia.ua/  цього року, я впевнений, що нас буде значно більше», – сказав Володимир Шейгус.

У зв’язку з пандемією Covid-19 цьогорічний форум проводиться у новому форматі – він буде розділений на регіональні платформи в усіх областях України і Криму та поєднаний спільним телемарафоном. На Тернопільщині партнером ІСАР «Єднання» стала відома громадська організація «Центр громадського моніторингу та аналітики». Вона організовує майданчик для заходів в Тернополі, обирає актуальні для регіону теми, готує заходи і запрошує спікерів та учасників із усіх 55-ти територіальних громад. «Однією з ключових подій форуму в Тернополі, на мою думку, буде відвертий діалог у форматі “важкої розмови” між представниками усіх гілок місцевої влади, соціально-відповідальним бізнесом і громадськими організаціями щодо того, як всім нам надалі співпрацювати, чути та допомагати одне одному, як спільними зусиллями сприяти сталому розвитку громадянського суспільства в карантинних реаліях, зазначив у своєму виступі на пресконференції  голова ГО “Центр громадського моніторингу та аналітики”  Василь Томчишин. А про місцеві «родзинки» майбутнього Форуму розповіла журналістам Марія Іщенко, виконавча директорка “Центру громадського моніторингу та аналітики”. «Одна з подій кожної області буде транслюватись на всю Україну, – сказала вона. – Наша представлена у незвичному форматі – Instagram Stories. Учасники побачать історію громадського сектору за останні 10 років та дізнаються, чому важливо формувати спільноту активних громадян у різних секторах суспільного життя. Активісти з новостворених громад навчаться “вакцинувати” їх жителів від байдужості і дізнаються, як розвинути громадську організацію для залучення мешканців і додаткових ресурсів».

Під час Форуму в Тернополі учасники візьмуть участь у тренінгах, майстер-класах, HARD-розмовах, презентаціях, консультаціях, секціях, що присвячені взаємодії громадянського суспільства та органів влади і розкриють актуальні для громади теми. При цьому регіональний майданчик працюватиме у строгій відповідності до умов карантину, з обмеженою кількістю учасників. Участь у Форумі Тернопільської області можна взяти як фізично у місті Тернопіль, так і приєднавшись до національної трансляції https://forum.ednannia.ua/ . Щоб взяти участь в усіх заходах форуму в місті Тернополі, треба зареєструватися, оскільки кількість місць обмежена, а зробити це можна тут –  https://forum.ednannia.ua/ .  Стати учасником тернопільського майданчика Форуму та отримати доступ до прямих трансляцій у день заходу, можна лише після реєстрації на єдиній для всієї України онлайн платформі. Слідкувати за анонсами подій, програмою та отримувати найсвіжіші новини щодо Форуму у Тернопільській області також можна, долучившись до події у Фейсбук Імунітет до ілюзій – Тернопіль. А трансляцію ключових заходів з кожного регіону можна буде дивитися онлайн після реєстрації на платформі  https://forum.ednannia.ua/ . Запрошуємо! Буде цікаво!

 

09.12.2020, 03:51
1709 Переглядів