Богдан Кутєпов: «Головним для відеографа має бути мобільність»

17.08.2020, 09:14
886 Переглядів

   Професійними лайфхаками і цікавими історіями з журналістських буднів ділився зі слухачами Школи мультимедійної журналістики Тернопільського прес-клубу  співзасновник незалежного Громадського телебачення Богдан Кутєпов.

   Він звернув увагу на те, що зараз у популярній мережі YouTube можна знайти безліч блогів, які набирають тисячі підписників та мільйони переглядів. Але щоб зняти «відео на мільйон», потрібно мати цікаві історії, багато працювати і шукати свою аудиторію. «Зараз у трендах YouTubе можна знайти різноманітні відео. Часто, на жаль, це просто беззмістовні ролики. І навіть якщо ви маєте ексклюзивну інформацію, переглядів вона вам може і не принести, бо не завжди це спрацьовує. І ви можете думати, чому ролик дивляться так мало людей, та відповіді насправді немає, бо YouTubе як лотерея: ніколи не знаєш, що саме в цей момент будуть дивитися глядачі. Але коли ви займаєтеся улюбленою справою, то будете пробувати шукати ще цікавіші сюжети, не зважаючи на позначку кількості переглядів», – сказав Богдан Кутєпов.

   Журналіст також розповів, як створити свій YouTube-канал, як його розвивати і монетизувати. Окрім того він поділився своїм досвідом роботи в «польових умовах», зауваживши, що головним для відеографа має бути мобільність. «Сучасні технології дозволяють журналістам мати у наплічнику всі необхідні девайси, – зазначив  Богдан Кутєпов. Зараз практично будь-який телефон може замінити камеру, а додаткове технічне обладнання – стабілізатор, звук і світло – допоможуть створити якісну картинку. Так само за допомогою мобільних додатків можна при потребі оперативно змонтувати відео. Тут головне обрати формат, який найяскравіше представить вашу ідею, а також вибрати вдалі заявочні кадри, які відразу зацікавлять глядача, не дозволять йому нудьгувати і вимкнути ваш ролик на п’ятнадцятій секунді».

   Тренінг, під час якого слухачі дізналися багато цікавого і корисного, завершився практикумом-стрімом із тернопільського Театрального майдану. Там Богдан Кутєпов навчав, як правильно організувати і провести ефективну онлайн трансляцію.

   Тренінг проводиться в рамках проекту «Сприяння медіа реформам та розвитку регіональної журналістики» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

17.08.2020, 09:14
886 Переглядів