Інформація про закриття обласної дитячої поліклініки – неправда

16.11.2020, 17:17
859 Переглядів

 Нещодавно тернопільські сайти повідомили  про те, що поліклінічне відділення Тернопільської обласної дитячої лікарні перестало приймати пацієнтів. Новина викликала жваве обговорення у соцмережах та стривожила батьків. Адже наразі в Україні триває сезон грипу та ГРВІ, а за статистикою в осінньо-зимово-весняний період на простудні захворювання хворіють приблизно 80% дітей. Тема – актуальна, тож з’ясуємо, чи насправді батьки більше не можуть приводити дітей до цієї поліклініки.

ВЕРДИКТ: НЕПРАВДА

ДОКАЗИ І АРГУМЕНТАЦІЯ:

   Інформація про те, що Тернопільська обласна дитяча поліклініка призупиняє діяльність, з’явилася минулого тижня. Низка місцевих сайтів повідомила, що від 13 листопада медзаклад не надаватиме високоспеціалізовану третинну амбулаторну допомогу. У своїх публікаціях онлайн-видання посилалися лише на оголошення, написане начебто від імені адміністрації лікарні. Жодних коментарів від керівництва медзакладу, які б підтвердили чи спростували це, інформація не містила.

   У самому оголошенні рішення припинити амбулаторний прийом громадян пояснюється тим, що обласну дитячу лікарню, згідно з розпорядженням міністра охорони здоров’я Максима Степанова, внесли у список медичних закладів, призначених для госпіталізації пацієнтів з коронавірусом. Проте ні на офіційному сайті медзакладу, ні на сайті управління охорони здоров’я ТОДА такого оголошення немає. Як виявилося, поліклінічне відділення лікарні ніхто не закривав, воно працює, щоправда, прийом здійснюється виключно за направленням лікаря. Про це у коментарі місцевому виданню повідомив завідувач обласної дитячої поліклініки Тарас Пилипчук.

Висновки:

  • місцеві сайти подали інформацію, не перевіривши її достовірність;
  • поліклінічне відділення Тернопільської обласної дитячої лікарні працює, рішення про закриття не приймалося;
  • прийом громадян здійснюється, але тільки за направленням лікаря.

Матеріал підготовано у співпраці  з Тернопільським прес-клубом, за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

 

16.11.2020, 05:17
859 Переглядів