Мінцифра та НСЖУ задекларували сприяння місцевим ЗМІ у діджиталізації

31.07.2020, 21:45
759 Переглядів

  Вчора Міністерство цифрової трансформації України повідомило про укладення меморандуму з Національною спілкою журналістів України щодо реалізації спільних освітніх проєктів, спрямованих на «підвищення рівня цифрової грамотності журналістів, цифрову трансформацію регіональних ЗМІ, а також заохочення використання електронних форматів комунікації українськими медіа».

   Під час зустрічі з нагоди підписання цього документу заступниця Міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан зазначила, що завдяки цифровим інструментам традиційні регіональні медіа можуть вийти на якісно новий рівень значущості та впливу. Також вона підкреслила, що дуже важливо, аби це не було якесь формальне використання цифрових рішень, тому місцеві ЗМІ мають підходити до цього, керуючись ефективністю та результативністю, тоді вони зможуть суттєво збільшити власну аудиторію та її довіру.

   У свою чергу голова Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко зауважив, що використання онлайн-інструментів у журналістській практиці стало необхідністю, яку неможливо ігнорувати. «Суттєва зміна поведінки людей у споживанні контенту підштовхує регіональні ЗМІ мати і власні сторінки в соціальних мережах, і сайти, а журналістів — використовувати цифрові технології. Наша спільна з Мінцифрою задача — пришвидшити процес перетворення традиційних регіональних ЗМІ на сучасні мультимедійні проєкти, допомогти їм у цих трансформаціях».

   Для  сайту Тернопільського прес-клубу Сергій Томіленко  пообіцяв дещо пізніше розповісти про заплановану діяльність детальніше.

31.07.2020, 09:45
759 Переглядів