На ремонт доріг на Тернопільщині виділена рекордна сума коштів – 2 мільярди 600 мільйонів гривень

09.07.2020, 11:57
1062 Переглядів

На цьому наголосили  керівники Служби автомобільних доріг у Тернопільській області під час пресконференції у Тернопільському прес-клубі.

«Маємо дуже амбітний план на цей рік – загалом відремонтувати 162 кілометри доріг державного значення, – зазначив в. о. начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия. – Ці роботи виконуються у рамках програми «Велике будівництво». Найдовшим за протяжністю об’єктом є дорога М19, яка перетинає нашу область з півночі на південь. Цього року плануємо відремонтувати загалом 146 кілометрів цієї дороги».

Зараз ведуться роботи на чотирьох ділянках. Уже повністю облаштовано автошлях, тротуари та освітлення на відрізку Вишнівець-Горинка та у Ланівцях.  Ще ведуться роботи на обході Кременця та на відрізку дороги Тернопіль-Заліщики.

«Поки роботи ведуться за графіком, тому ми віримо, що нам вдасться зробити заплановане», – додав Микола Довгошия. До ремонту доріг залучено 6 бригад дорожників, працює 115 одиниць техніки, створено понад 160 робочих місць, а середня заробітна плата складає 22 тисячі гривень.

«Ще ніколи наша область не отримувала стільки коштів на ремонт автошляхів. 2 мільярди 600 мільйонів гривень – це колосальна сума, – розповів заступник начальника Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Михайло Качур. – Наприклад, на облаштування дороги у Ланівцях виділено 138 мільйонів гривень».

Гарантійний термін різних видів дорожніх робіт коливається від 3-х до 8-ми років. Якщо ж виникають недоліки, то підрядна організація, згідно із договором, повинна їх усунути за власний кошт. Якість виконаних робіт моніторять  відповідні служби та організації, кажуть у Службі автомобільних доріг у Тернопільській області. Свої зауваження можуть подавати і громадяни.

Загалом на Тернопільщині потребують ремонту ще 1200 кілометрів автошляхів.

09.07.2020, 11:57
1062 Переглядів