Нарешті візьмуться і за тернопільську об’їзну

13.11.2020, 20:25
2482 Переглядів

Про вже хронічну проблему – стан доріг області – йшлося на вчорашній пресконференції у Тернопільському прес-клубі, однак цього разу журналісти почули про те, як вона вирішується.

   Керівник Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Микола Довгошия розповів про те, що зроблено у нас по реалізації відомої державної програми «Велике будівництво». До кінця цього року в її рамках заплановано відремонтувати 162 кілометри доріг, і переважна більшість робіт уже проведені. Так, приміром, стовідсотково завершені вони на ділянках об’їзної ( обходу) міста Кременець, Вишнівець-Горинка та Дружба-Теребовля траси М-19 Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече, а також на ділянці біля райцентру Ланівці, на 95 % – на ділянці Підберізці-Залізці траси Броди-Тернопіль, на 65 % – на ділянці між Теребовлею та Заліщиками.

   За відповідними постановами Кабінету Міністрів України з державного бюджету на впорядкування доріг було виділено 3,6 мільярда гривень, з яких, за словами Миколи Довгошиї, 54 мільйони Службі автомобільних доріг вдалося зекономити. Цікаво, що понад 3 кілометри дороги Бучач-Нижнів, що постраждала від паводку на Дністрі, було відремонтовано благодійно – компанія «ТБЦ», яка є найбільшим виконавцем дорожніх робіт в Тернопільській області, запропонувала відремонтувати найбільш зруйновані ділянки цієї дороги своїм коштом.

   Щодо найближчої перспективи, то у 2021-му заплановано, зокрема, будівництво транспортної розв’язки в різних рівнях на перетині вже згадуваної траси  М-19 та об’їзної Тернополя, а також північно-східної ділянки ( перша черга) самої цієї об’їзної та об’їзної міста Теребовля. Окрім цього, в планах – реконструкція автомобільної дороги Броди-Тернопіль та капітальний ремонт низки ділянок доріг Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка, Івано-Франківськ-Бучач-Тернопіль, Татарів-Косів-Коломия-Кам’янець-Подільський, Збараж-Підволочиськ. Всього наступного року Службою автомобільних доріг області має бути відремонтовано 260 кілометрів доріг державного значення та понад пів сотні мостів. І хоча такі обсяги виконання робіт, за словами Миколи Довгошиї, є в кілька разів більшими від того, що робилося в цьому плані  впродовж останніх років, реальні потреби також в багато разів перевищують заплановане. Так з 1500 кілометрів доріг державного значення на території Тернопільщини ремонту потребують 1300.

   Наприкінці пресконференції Микола Довгошия відповів на запитання журналістів та громадських активістів, що стосувалися проблемних об’єктів дорожньої інфраструктури.

 

 

13.11.2020, 08:25
2482 Переглядів