Наталія Попович: «Батли стали для нас безцінним досвідом»

31.10.2021, 16:05
469 Переглядів

 Як повідомлялося, у вересні було підбито підсумки 2-го сезону «Турбо-батлів» – навчальної ділової онлайн гри, яку проводить Тернопільський прес-клуб спільно з Агенцією розвитку локальних медіа «АБО» задля сприяння реформованим редакціям та підвищення  їх статусу як медіа територіальних громад. Коротко про те, яким позитивним змінам в редакціях та громадах вона посприяла, наш сайт вже інформував. Тепер, як і анонсували, надаємо слово для більш детальних розповідей керівникам редакцій-переможців (тих, хто зайняли перше, друге та третє місця). Сьогодні враженнями та здобутками ділиться Наталія Попович – головна редакторка-директорка «Городоцького вісника» з Хмельниччини, що розділив перше місце з редакцією газети  “Дружба” (сайт https://mahala.com.ua) з Болграду Одеської області. Нагадаємо, що, за даними Google-аналітики, кількість нових користувачів сайту Городок. City (https://horodok.city) з 1 червня до 15 серпня цього року зросла аж на 23 тисячі.

    –  Наша команда стала учасником редакційних батлів через три місяці після запуску нового сайту. Щотижня ми почали отримувати нові завдання та у турбо-режимі «прокачувати» свою редакцію. Коли батли стартували, думала: це ж так довго – до середини серпня. І ось виконую останнє завдання батлу, а в думках: що ж так швидко? І що ж далі? У вирі подій, пошуку героїв, виконання завдань дуже захопилися. Ми знаходили героїв у несподіваних місцях, дізнавалися більше про життя наших людей, переживали зі своїми героями їхні біль та радість.

Дякую усім, хто допомагав нам і вболівав за нас! Коли, готуючи чергове завдання батлу, зверталися по допомогу, нам ніхто не відмовляв. Почувши «треба», бо ми учасники батлу – всі оперативно реагували і допомагали. Навіть у вихідні чи свята. Як результат – цікаві теми, герої та публікації. Найбільше переглядів отримали статті про молоду багатодітну сім’ю Рудніцьких http://surl.li/acsiy; про Оксану Чикал, яка доглядає за каплицею, що побудував її батько https://bit.ly/37P8Jyi; про особливу прогулянку містом з Ольгою Береговою https://bit.ly/3iQcZUJ; про молодих городоччан, які повертаються у рідне місто https://bit.ly/3jXKR1g. А ще чимало відгуків було на статті про цікаві назви магазинів та їх походження, про життя людей в одному з мікрорайонів нашого міста та будівлі, які потребують негайного ремонту.

   Ох, ці вже дедлайни! Думка про те, щоб виконати завдання у середу, коли буде нараховано найменше балів, навіть не виникала – все мали встигнути до понеділка. Дякую вам, Маріанна Шкаврон, Наталія Сас, Ігор Волошин, Ілля Станиця, Світлана Кельбус, Лариса Романова. Ми довели самі собі, як може працювати команда. Азартний дух нашу команду дуже здружив та ще більше об’єднав. Ми навчилися розставляти пріоритети: газета-телебачення-сайт-радіо-батли. І кожен працівник редакції, виконавши своє завдання, поспішав на допомогу іншому. Дякую менторам, які працювали з нами ці місяці. Ользі Омельянчук, для якої ( як згодом дізналися) надважлива журналістика в особах, і чиї  прискіпливість та «нє, не годиться» постійно спонукали нас до вдосконалення, та Євгенію Фролову, який постійно тримав руку на пульсі  батлів. Дякую і усім редакціям-учасникам – за цікаві змагання, азарт та досвід.

   Розпочинаючи боротьбу, наша редакція відразу вирішила – змагаємося заради квадрокоптера. Адже сьогодні аерозйомка  набирає великої популярності, і завдяки дрону Городок.City матиме унікальні кадри. Квадрокоптер був нашою нав’язливою ідеєю, нашою ціллю. Але у вирі подій та виконання завдань настільки захопилися батлами, що почали отримувати насолоду від самих змагань. Та, звісно, чи не найприємніше – відчуття перемоги. В день нагородження ми вирушили у Тернопіль, але до останнього не знали, чи справді отримаємо омріяний квадрокоптер. І ось урочиста мить, і він – у нас в руках! Вдячні Тернопільському прес-клубу за таку чудову нагороду! Навіть не сподівалися, що це буде квадрокоптер DJI AIR 2S! І уже наступного тижня наш колега вирушив до Києва на навчання знімати дроном, відтак на сайті Городок.City з’явилися перші унікальні кадри. А батли в цілому стали для нас безцінним досвідом. Тепер ми точно знаємо, що можемо ще більше і ще краще, а головне – разом!

На фото – команда “Городоцького вісника”

31.10.2021, 04:05
469 Переглядів