Роботодавці Тернопільщини, які працевлаштували переселенців, можуть отримати компенсації

05.05.2023, 12:54
191 Переглядів

За працевлаштування внутрішньо переміщених осіб (ВПО) роботодавці можуть отримати компенсації від державної служби зайнятості за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Компенсація витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні (постанова КМУ від 20 березня 2022 р. № 331).
Тривалість: до 2-х місяців з дня працевлаштування особи.
Розмір: 6700 грн щомісяця за кожну працевлаштовану ВПО.
Право на таку компенсацію надається роботодавцю за кожного переселенця, який працює на умовах строкового або безстрокового трудового договору (контракту), гіг-контракту, зокрема за сумісництвом. Подати заяву можна не раніше 5-ти календарних днів після працевлаштування ВПО.
Ця компенсація призначається на період дії воєнного стану та протягом 30 календарних днів після його скасування або припинення.
Увага! Не має право на компенсацію роботодавець, який;
– є бюджетною установою;
– не подав у податкову звітність за 4 кв. 2021 року або річну за 2021 р.;
– якщо працевлаштував ВПО, яка вже була працевлаштована за цією програмою.
Документи на цю компенсацію можна подати через портал ДІЯ або особисто підійти до фахівця місцевого підрозділу Тернопільського обласного центру зайнятості.
Детальніше тут – http://surl.li/bthud

До слова, роботодавці Тернопільщини вже активно користуються цим видом компенсацій. Так, цьогоріч 47 роботодавців отримали/отримують компенсації за працевлаштування 65 переселенців. Профінансовано 674,4 тис. грн компенсаційних коштів.

Компенсація на оплату праці за працевлаштованих зареєстрованих безробітних із числа внутрішньо переміщених осіб (постанова КМУ від 08 вересня 2015 року № 696).
Тривалість: не більше 6-ти місяців з дня працевлаштування ВПО.
Розмір: фактичні витрати на оплату праці, але не вище двох розмірів мінімальної заробітної плати (13400 грн), щомісяця.
Роботодавець, який працевлаштував зареєстрованого безробітного з числа ВПО за направленням центру зайнятості на умовах строкового трудового договору, для отримання компенсації повинен упродовж 2-х місяців з дня працевлаштування ВПО звернутися до центру зайнятості.
Увага! Не має право на компенсацію роботодавець, який;
– є бюджетною установою;
– має заборгованість зі сплати ЄСВ;
– якщо працевлаштував ВПО, яка вже була працевлаштована за цією програмою за останні 5 років;
– визнаний банкрутом або стосовно нього порушили справу про банкрутство.
Детальніше тут – http://surl.li/bthud

За додатковою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) чи на «гарячу» лінію у Тернопільському ОЦЗ за тел. 6575675360.

05.05.2023, 12:54
191 Переглядів