Тернопільські волонтери формують бебі-бокси

24.07.2022, 12:22
1321 Переглядів

З початком повномасштабного вторгнення російських військ на територію України тернопільські волонтери направили всю свою діяльність на допомогу нашим воїнам та переселенцям. Причому підтримка ця найрізноманітніша.

У благодійному фонді «Промінь сонця», приміром, почали формувати бебі-бокси з наборами речей першої необхідності для малюків та їхніх мам. Ініціаторкою цього благодійного проєкту стала тернополянка Олена Мудра. На даний час вже сформовано та передано у пологові більше сотні таких наборів.

 – Перший бебі-бокс ми збирали 3 дні і зрозуміли, як багато речей треба зібрати, щоб він вийшов повноцінним,  – розповідає Олена Мудра. – Такі бокси формують окремо для хлопчиків та дівчаток, і туди додають все, щоб вистачило на перші місяці дитини. Це, наприклад, олійки, креми, присипки, пляшечки, пеленки, рушники, ковдрочки, а також предмети жіночої гігієни для самих матусь. До речі, серед дитячого одягу є кофтинки, які в’яже 83-річна жінка з Іспанії. Вони ідеально підходять малюкам 2-3-місячного віку і виглядають дуже ніжно та красиво. Готові бокси волонтери розвозять у пологові будинки поступово. Минулого разу передали одразу 14 коробок з потрібними речами.

В нинішній дуже складний час допомога з бебі-боксами є дуже важливою. Волонтери роблять велику справу, допомагаючи жінкам, які вимушено переселились до нас, а також соціально незахищеним. Олена Мудра зазначила, що долучитись до цієї доброї справи можуть усі охочі. Речі для малят та їхніх мам можна приносити за адресами: вулиця Багата, 5 та вулиця Руська, 19.

  Тетяна Бакай

Фото авторки

24.07.2022, 12:22
1321 Переглядів