Учасники «Турбо-батлів» обмінялися досвідом та отримали заслужені нагороди

20.09.2021, 08:30
1883 Переглядів

Підбито підсумки другого сезону «Турбо-батлів» – навчальної ділової онлайн гри, яку проводить Тернопільський прес-клуб спільно з Агенцією розвитку локальних медіа «АБО» в рамках проекту «Сприяння медіа реформам та розвитку регіональної журналістики» за підтримки «Медійної програми в Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) і виконується міжнародною організацією Internews.

   В п’ятницю у конференц-залі тернопільського «Avalone Palace» відбулося урочисте нагородження переможців та обмін досвідом між учасниками. «Ми ще раз переконалися, що така форма роботи – ефективна і потрібна, – каже голова Тернопільського прес-клубу, керівниця проекту Анжела Кардинал. – В цих батлах поєдналися і дух змагання, і мотиваційний поштовх,  і дистанційне менторство, і своєрідний обмін досвідом, і ще ціла низка складових, які допомагають локальним редакціям розвиватися. Особливо зараз, коли наслідки  територіальної реформи вимагають від них ще більшої конкурентоздатності у боротьбі за статус головних медіа своїх громад. І сьогодні я була дуже рада чути від редакторів слова вдячності і високої оцінки, а ще більше – розповіді про їхні успіхи».

   Змагання, у яких брало участь 9 редакцій (одна з них, на жаль, зійшла з «дистанції») тривали 13 тижнів. За цей час вони виконали 31 завдання, опублікували понад дві сотні матеріалів та майже два десятки постів у соцмережах, створили 8 відеосюжетів. Перемогли у батлах, набравши однакову кількість балів, редакції газет  “Дружба” (сайт https://mahala.com.ua) з Болграду Одеської області та “Городоцький вісник” (сайт https://horodok.city) з Городка на Хмельниччині. Третім стало “Нове життя” (сайт https://www.nove.in.ua ) з Харківської області.

   Коротко про те, як «Турбо-батли» стали каталізатором позитивних змін і для редакцій-учасників, і для їхніх громад, ми вже повідомляли. Відтак дещо пізніше надамо слово керівникам ЗМІ для більш детальних розповідей. Ну а третьому сезону «Турбо-батлів» – обов’язково бути!

20.09.2021, 08:30
1883 Переглядів