Вчителів Тернопільщини навчатимуть інфомедійній грамотності для передачі цих знань учням

17.02.2020, 15:27
826 Переглядів

   Школи Тернопільської області мають унікальну можливість долучитись до проєкту «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність». Вчителі, які стануть учасниками цього проекту, пройдуть навчання з інфомедійної грамотності та одержать матеріали для інтеграції відповідних навичок у свої уроки. Ціль – навчити школярів критично сприймати інформацію та протидіяти маніпуляціям, а також усвідомлення цінності високоякісної інформації в контексті шкільної освіти.

   Рада міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX) у рамках загальнонаціонального проєкту «Вивчай і розрізняй: інфомедійна грамотність» запрошує до участі школи з районних центрів, ОТГ, селищ, сіл, міст і містечок із усіх регіонів України (крім обласних центрів). На сьогодні у цьому проєкті бере участь уже 400 шкіл і понад 1100 вчителів з усіх обласних центрів України. З 2018-го року до нього приєдналося і 17 шкіл міста Тернополя, де на уроках вже впроваджують інфомедійну грамотність.

   «Участь у проєкті допомагає розвинути навички інфомедійної грамотності як вчителям, так і учням, – розповідає менеджерка проєкту Любов Васильчук. – За попередніми результатами, 93 відсотки вчителів-учасників вважають, що матеріали проєкту зробили уроки цікавішими, а 86 відсотків відзначають, що ці матеріали допомогли їм краще розкрити теми уроків. Учні-учасники краще відрізняють факти від суджень, розуміють, як працюють медіа, та вміють визначати неправдиві новини. Розвиток навичок критичного сприйняття інформації є дуже важливим для нашої країни, яка перебуває у стані інформаційної війни».

   Відбір учасників триватиме до 25 лютого. До участі у конкурсі запрошуються вчителі, які викладають історію у 8-10 класах, українську мову та літературу у 8-9 класах та мистецтво – у 9 класі. При відборі організатори надаватимуть перевагу заявкам від колективів вчителів зазначених предметів, які бажають долучитись до проєкту та зважатимуть на їхню мотивацію. До вересня 2020 року обрані учасники пройдуть спеціальне навчання з інтеграції інфомедійної грамотності в уроки. Відповідні електронні матеріали будуть надані вчителям після проходження тренінгів. Детальніше про конкурс та проєкт «Вивчай та розрізняй: інфомедійна грамотність» можна дізнатися за посиланням http://l2dua.com/.

 

 

17.02.2020, 03:27
826 Переглядів