Великий секрет маленької редакції

08.02.2020, 23:23
996 Переглядів

   Нещодавно на сайті районної газети «Новини Шумщини» (http://shumsk.info/ ) з’явилося повідомлення про результати  розіграшу призів для передплатників видання на 2020-й рік. Здавалося б, звичайна собі інформація, яка може бути цікавою лише для працівників редакції та самих учасників розіграшу. Насправді ж вона б мала зацікавити дуже багатьох, кому не чужа тема «виживання» та розвитку локальних видань.

   Чому? Далі цитую: «135 нашим читачам пощастило стати володарями різних призів. Виграти подарунок мав шанс кожен восьмий передплатник, адже до редакції «Новин Шумщини» надійшла 1101 квитанція. Загалом тираж газети – 4020 примірників. Директор ТОВ «Інформаційний центр «Новини Шумщини» Алла Омельчук привітала усіх, хто завітав на розіграш, і подякувала за те, що мешканці Шумщини підтримують газету, залишаються її шанувальниками. Адже результати передплати засвідчили, що тираж «Новин Шумщини» не зменшився, і на сьогодні є найбільшим серед усіх районних газет Тернопілля». Ось так! І це при тому,що в цілому тиражі друкованих ЗМІ ( і не лише місцевих, а й загальноукраїнських) впродовж останніх кількох років падають, і то відчутно.

   Наш кореспондент поцікавився у Алли Омельчук , яким є цьогорічний тираж «Новин Шумщини» у порівнянні з минулим та позаминулим роками, на що вона відповіла наступне: «Фактично,  протягом цих років тираж на одному рівні –  разом з продажем біля чотирьох тисяч примірників. Коливається щомісяця плюс-мінус 200. Ця передплатна кампанія була нелегка,  і ми побоювалися,  що втратимо трохи передплатників, бо ж зросли тарифи пошти, відтак і вартість газети, до того ж запрацював сайт. Однак ми старалися робити все, щоб цього не допустити.  Постійно співпрацювали з поштовиками,  проводили різні акції,  шукали цікаві теми для статей,  особливо про молодь,  щоб трохи «омолодити» читача. А сам розіграш проводимо давно і не хочемо від цього відмовлятися,  бо уже на початку року половина наших передплатників – річні, адже участь у розіграші можуть взяти тільки ті,  хто передплатив  видання на цілий рік. Генеральним спонсором цього разу виступила агропромислова компанія «Контінентал Фармерз Груп», за що ми їм дуже вдячні. Серед основних призів були мультиварка, порохотяг, мікрохвильова піч, електром’ясорубка, електропраска».

   Нагадаємо, що раніше – навесні 2018 року – ми вже розповідали про талановитого керівника Аллу Омельчук та її газету. З-поміж районок Тернопільщини «Новини Шумщини» реформувалися одними з перших, і вже кілька років редакція працює як товариство з обмеженою відповідальністю. У порівнянні з початком процесу роздержавлення її тираж збільшився більше, як на півтори тисячі, а обсяг реклами на сторінках зріс удвічі. Зросла і заробітна плата працівників. Тож директор ТОВ «Інформаційний центр «Новини Шумщини» Алла Омельчук на ділі довела, що газетний бізнес можна успішно розвивати навіть у маленькому віддаленому райцентрі і в наш такий складний для українських газет час. Схоже, що у шумській редакції знають якийсь великий секрет, як не втрачати прихильність читачів! 🙂

На фото – під час розіграшу призів серед передплатників “Новин Шумщини”

Фото з сайту http://shumsk.info/

08.02.2020, 11:23
996 Переглядів