«Ми не «вата», нас не заКЛЮЄВати!»

04.07.2019, 14:59
262 Переглядів

Вчора на Театральному майдані Тернополя відбулася акція протесту проти рішення Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатами в депутати Верховної Ради України екс-глави Адміністрації президента Андрія Клюєва та блогера-українофоба Анатолія Шарія. Організатором її проведення стала коаліція громадських організацій “Тернопільський центр реформ”.

   Активісти зібралися в центрі міста з плакатами – «Сєпарам не місце в Раді!», «Ми втомились від лайна», «Клюєв їдь в Ростов!», «Клюєв? Шарій? Ніт!» – відтак коротко висловили свою позицію щодо того, що відбувається зараз в країні. Зокрема – стосовно реєстрації кандидатами одіозних осіб, які не можуть бути депутатами найвищого законодавчого органу держави ні згідно з законом, ні виходячи з будь-яких моральних засад. «Хочу нагадати, хто такий Клюєв, і хто такий Шарій, – розпочала свій виступ організаторка заходу, керівниця секретаріату Коаліції громадських організацій “Тернопільський центр реформ” Марія Іщенко. – Андрій Клюєв – це один з головних підозрюваних в організації розгону студентів на Майдані 30 листопада 2013 року. На момент розстрілу людей він очолював адміністрацію Президента Януковича. З країни виїхав 28 лютого 2014 року безперешкодно, не зважаючи на підозру в причетності до масових вбивств. Також його підозрюють у заволодінні державним майном шляхом зловживання службовим становищем за попередньою змовою з групою осіб, повторно і в особливо великих розмірах. Незважаючи на це, 2 липня Центральна виборча комісія зареєструвала його кандидатом на дострокових виборах до Верховної Ради. Таке рішення суперечить законодавству, а повернення ставлеників часів Януковича підриває цінності Революції Гідності та нівелює її досягнення. Таке ж рішення ЦВК винесло і щодо одіозного блогера-українофоба Анатолія Шарія, який з 2012 року не проживає в Україні та звинувачується у хуліганстві і завданні легких тілесних ушкоджень. Ми категорично проти цього!».
Решта учасників акції протесту акцентували у своїх виступах на тому, що українська судова влада «хвора», бо її не було реформовано, а все те, що відбувається, це страшний відкат і спроба реваншу антиукраїнських сил. І тому зараз не можна мовчати і пасивно спостерігати, бо інакше потім залишиться лише мовчки плакати. Подібні акції відбулися в Києві та багатьох містах України. А вчора пізно увечері стало відомо, що Центральна виборча комісія таки скасувала реєстрацію Андрія Клюєва та Анатолія Шарія як кандидатів у народні депутати.

04.07.2019, 02:59
262 Переглядів