Це треба знати Перевірте, чи ви є у списках!

03.01.2019, 13:54
298 Переглядів

Щоб убезпечитись від неприємних несподіванок під час голосування, радимо всім ( чи принаймні тим, у кого є якісь підстави для невпевненості) перевірити наявність свого імені у списку виборців. Тепер це можна зробити, навіть не виходячи з дому, а саме – в Інтернеті за допомогою Державного реєстру виборців.Для цього потрібно зайти на сайт Держреєстру (https://www.drv.gov.ua/ords/portal/!cm_core.cm_index?start), зайти ( вгорі справа) до  “Кабінету виборця”, і ввести там свої дані. Відтак на вашу електронну пошту прийде код для отримання підтвердження, чи є така особа в Державному реєстрі, а також номеру і адреси відповідної виборчої дільниці.

   Ті, хто надає перевагу традиційному способу перевірки, можуть зробити це  безпосередньо у приміщенні дільничної виборчої комісії, до якої належать. Там потрібно буде знайти своє прізвище у вивішених списках. Або ще можна прийти з паспортом до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем реєстрації. У Тернополі такий знаходиться на вул. Листопадовій, 5, каб. 42, 44.

Графік роботи та прийому:

понеділок – четвер: 8.00–17.15, п’ятниця: 8.00-16.00. Обідня перерва: 13.00–14.00.

Контактна інформація:тел. 40-41-79; 40-41-13; тел./факс – 22-03-83; e-mail: vvdrvtmr@ukr.net

Якщо виборець виявив, що не включений у списки, він може звернутися до органу ведення реєстру за місцем проживання, щоб виправити цю помилку.За кордоном слід звертатися до закордонної дипломатичної установи України за місцем свого проживання чи перебування.

Виборці з окупованих територій України – Криму й Донбасу – можуть звернутися до будь-якого органу ведення реєстру щодо свого включення у списки. У разі включення виборця до реєстру на адресу виборця приходить повідомлення про це.

Також виборець може тимчасово змінити місце голосування, подавши заяву до органу ведення реєстру з зазначенням дільниці чи адреси, за якою він бажає проголосувати, та документами, які підтверджують необхідність такої зміни.

 Якщо виборець проживає чи перебуває в Україні і має намір голосувати в іншій державі, заява подається до органу ведення реєстру за виборчою адресою заявника або органу ведення реєстру виборців у МЗС.

   Якщо виборець проживає чи перебуває за межами Україні і має намір голосувати в іншій іноземній державі, заява подається до органу ведення реєстру виборців у МЗС.

Нагадуємо також, що іменні запрошення на вибори ДВК повинні бути надіслані не пізніше, як за 10 днів до дня голосування, і не пізніше, як за 3 дні до дати повторного голосування.

03.01.2019, 01:54
298 Переглядів